Krēmīgā garneļu – tomātu mērce ar pilngraudu pastu

Nesen saņēmu lūgumu, lai padalos ko garšīgu pagatavot no saldētavā aizmirstām garnelēm. Šī mērce ir fantastiska- krēmīga, garšu piesātināta un sātīga. Lai gan man garšo daudz un dažādas jūras veltes, garneles tomēr uz mana šķīvja nokļūst visbiežāk. Pievienoju tās salātiem, savai mīļākajai pastai vai pie brokastu omletes.  Šo recepti noteikti ir vērts piefiksēt, jo tā nav mērce, kuru jāgatavo vairākas stundas. Ja tev ir cieņā paēst gardi un restorāna cienīgi, bet īsti nepatīk būt virtuvē ilgāk par 20 minūtēm, tad šī recepte tev patiks!

Receptes sastāvdaļas:

Divām porcijām nepiciešams:

  • 400g saldētas, vārītas garneles
  • viena izspiesta ķiploka daiviņa
  • tējkarote karijs
  • viena, mazos gabaliņos sagriezta sarkanā paprika
  • sāls, pipari
  • Olīveļļa cepšanai
  • 200g mascarpone krēmsiers
  • vismaz divas saujas mazie tomātiņi, sagriezti uz pusēm
  • pasta pēc izvēles

+iesaku papildināt ar ceptiem spinātiem un fetas sieru

Pagatavošanas gaita:

Iepriekš atkausē un sagatavo garneles, ja tās nepieciešams vārīt vai attīrīt. Es parasti izmantoju saldētas, jau iepriekš vārītas garneles, kuras pērku RIMI.Novāra pilngraudu vai jebkuru citu pastu pēc izvēles. Vispirms pannā uz vidējas uguns apcep ķiploku, papriku un mazos tomātiņus. Tālāk pievieno garneles, visu samaisa un cep uz vidējas uguns aptuveni 10min. Tālāk pievieno mascarpone sieru, samaisa un sautē zem vāka aptuveni 5-7min. Iesaku šo ēdienu papildināt ar ceptiem spinātiem un fetas sieru, būs ļoti gardi. Pasniedz kopā ar pastu vai rīsiem. Lai labi garšo!

One Response

  1. Ļoti, ļoti garšīga recepte, paldies!
    Man pat drusku prasījās pie paprikas un tomātiem pielikt sarkano čilī, nākamreiz pamēģināšu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saņem paziņojumus par jaunām un gardām receptēm!

Pievienojies abonentiem!

Pievienojoties abonentiem, jūs piekrītat healthyliving.lv privātuma politikai

Birkas:
Dalies ar šo rakstu: