Karaliskais svētku lasis – recepte sadarbībā ar Stockmann Delikatess

Lieliska recepte Tavam svētku galdam – gards, mutē kūstošs lasis kopā ar dzērveņu tapenādi un krēmīgu diļļu mērcīti, būs kas tāds ko gribēsi baudīt vēl un vēl!  Viegli un ērti pagatavojama, bez lieka haosa virtuvē un pietiks arī pavisam kuplai ģimenei! Visus receptei nepieciešamos produktus sagādāju Stockmann Delikatess nodaļā, jo tieši tur vienmēr varu atrast pašas svaigākās zivis un gaļu un citus produktus.

Receptes sastāvdaļas:

  • Sastāvdaļas:
    800g – 1kg laša fileja (ar ādu)
    Sāls, pipari⠀

 

  • Marinādei :
    2 ēdamkarotes kļavu sīrups(var arī medu)
    Trīs izspiestas ķiploku daiviņas
    50g sviests

 

  • Krēmīgajai diļļu mērcītei:
    200g krējums
    Sauja sakapātu, svaigu diļļu
    Puse no sarīvēta šalotes sīpola
    Šķipsniņa sāls
    Divas ēdamkarotes citrona sula

 

  • Tapenādei:
    140g žāvētas dzērvenes
    100ml apelsīnu sula
    Ciedru rieksti (vai mandeles)
    Sauja svaigi pētersīļi
  • Dekorēšanai:
    Granātābola sēkliņas

Pagatavošanas gaita:

Vispirms sagatavojam lasi. Izklājam laša fileju uz folija, cepampannā. Uzkaisām sāli ,piparus, ierīvējam. Uzkarsējam krāsni uz 180 grādiem. Kamēr krāsns silst, pagatavojam marinādi. Nelielā katliņā vai pannā izkausējam sviestu, pielejam klāt kļavu sīrupu un pievienojam ķiplokus. Visu maisam kamēr izveidojas viendabīga masa. Šo masu pārlejam pāri lasim, pārliekam pāri vienu loksni cepampapīru un vēl vienu loksni foliju. Liekam lasi lasi cepties uz 15min. Tikmēr gatavojam mērcīti un tapenādi. Mērcei visu samaisām kopā un noliekam malā. Tapenādei dzērvenes izmērcējam apelsīnu sulā (vismaz 20min) un pievienojam pārējās sastāvdaļas. Noliekam malā. Kad lasis cepies 15min, noņemam cepampapīra un folija loksnes, uzliekam 160 grādus un cepam vēl 15min kamēr augša viegli brūna. Izņemam ārā, mazliet atdzesējam un pāri liekam vispirms mērcīti un tad tapenādi. Pa virsu pārberam granātabola sēkliņas.

 

Iesaku šo recepti celt galdā Ziemassvētkos un Jaunā gada svinībās! Lai labi garšo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saņem paziņojumus par jaunām un gardām receptēm!

Pievienojies abonentiem!

Pievienojoties abonentiem, jūs piekrītat healthyliving.lv privātuma politikai

Birkas:
Dalies ar šo rakstu: