Sulīgs un šokolādīgs braunijs 

Tas būtu gaužām liekulīgi no manas puses, ja es jums rādītu tikai salātu un gaļas receptes, tikai sabalansētas un veselīgas maltītes, jo viena no manām vērtībām ir veselīgas attiecības ar ēdienu. Un tas ietver sevī pārliecību, ka saldumiem ir vieta sabalansētā uzturā. Ēdiens nav tikai kalorijas un uzturvielas, tā ir bauda, kopības sajūta, tradīcijas un prieks! Ceru, ka izbaudīsi gan šī braunija gatavošanu, gan ēšanu!

Receptes sastāvdaļas:

  • 370g šokolādes (vislabāk melno bez jebkādām piedevām, bet ne pašu rūgtāko) + vēl aptuveni 150 g melnās šokolādes čipsu (pirku Rimi)
  • 250g saldkrējuma sviesta
  • ēdamkarote šķīstošās kafijas
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes karsts ūdens
  • 180 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas esence
  • 90 kviešu miltu
  • pustējkarote cepamais pulveris
  • 170g sakapāti valrieksti

Pagatavošanas gaita:

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ietauko cepamformu. Es izmantoju 24 x 24 cm pannu, kurā ieklāju cepampapīru un to mazliet ietaukoju ar sviesta gabaliņu. Tālāk veido šokolādes masu – šokolādi un sviestu maisot izkausē ūdens peldē, tā lai šokolāde un sviests pilnībā izkūst. Kamēr šokolāde kūst, citā bļodā ieber kafiju un uzlej karstu ūdeni, samaisa, lai kafija izšķīst. Pievieno olas, cukuru un vaniļas esenci. To visu lēnām pievieno izkusušajai šokolādes masai. Tad uzmanīgi iecilā miltus un valriekstus. Visbeidzot šokolādes čipsus. Mīklu ielej cepamformā un cep aptuveni 40 minūtes. Galvenais ir nepārcept, garoziņai jābūt kraukšķīgai, bet vidum – mīkstam. Kūka atdziestot, sacietēs. Es parasti cepeškrāsni izslēdzu pēc aptuveni pēc 35 min, atstāju 10min vēl krāsnī un tad ņemu ārā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saņem paziņojumus par jaunām un gardām receptēm!

Pievienojies abonentiem!

Pievienojoties abonentiem, jūs piekrītat healthyliving.lv privātuma politikai

Birkas:
Dalies ar šo rakstu: