Sātīgā lazanja ar biezpienu un rikotas sieru

Ar biezpienu? Izklausās dīvaini, ne? Bet es tev apsolu, ir mega garšīgi, sātīgi un veselīgi. Šī ir pati vienkāršākā lazanjas recepte, kuru tu vari sagatavot pāris minūtēs. Kā jau visas manas receptes – maksimāli labas ar minimālu piepūli! Oliveram (10 mēneši) ļoooti garšoja, tāpēc droši piedāvā šo maltīti arī savam mazajam, ņemot vērā individuālos aspektus.

Receptes sastāvdaļas:

Lazanjai 24x 24cm cepamtraukā Tev vajadzēs:

  • 400 g cāļa vai tītara filejas malto gaļu (nekāda gadījumā neņem maltās gaļas masu)
  • 500g Rimi Napoletana pastas mērci
  • 220 g mīkstais vājpiena biezpiens
  • 200g rikotas siers
  • Aptuveni 6 lazanjas plāksnes, nepagatavotas
  • 130g rīvēts cietais siers (izmantoju Džugas)

+ rīvēts siers un zaļumi pasniegšanai

Pagatavošanas gaita:

Vispirms uzcep malto gaļu, vari pievienot sāli, piparus. Tālāk pievieno mērci un visu kopā sautē zem vāka aptuveni 5-10min. Tikmēr sajauc rikotas sieru ar biezpienu. Ietauko cepamformu. Vispirms liek 3 plāksnes, tās droši drīkst pārklāties dažās vietās un var arī būt tukšumi starp tām. Tālāk lej pāri pagatavoto mērci, aptuveni pusi. Tālāk liek biezpiena un rikotas siera kārtu, izliek visu. Tālāk liek nākamās 3 lazanjas plāksnes. Visbeidzot liek pēdējo mērces kārtu, izlīdzina un visu pārber ar cieto sieru. Liek cepties cepeškrāsnī, 180 grādos, aptuveni 25min. Pasniedz ar zaļumiem, papildus sarīvētu sieru. Lai labi garšo!

Ja cep lielākā cepamtraukā, vienkārši palielini sastāvdaļu apjomus. Te NEVAR nokļūdīties.

2 Responses

  1. Viena no mīļākajām šī brīža receptēm.Labas sastāvdaļas,vienkārša pagatavoša un tik gardi.Paldies

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saņem paziņojumus par jaunām un gardām receptēm!

Pievienojies abonentiem!

Pievienojoties abonentiem, jūs piekrītat healthyliving.lv privātuma politikai

Birkas:
Dalies ar šo rakstu: