Sātīgie salāti ar vistas akniņām

Cāļa aknas ir ļoti vērtīgs produkts un nevajadzētu piemirst par to eksistenci un lietošanu uzturā. Cāļu aknas satur ne tikai B grupas vitamīnus, bet arī dažādas minerālvielas, piemēram, folskābi, dzelzi, cinku, magniju un selēnu. Taču lai arī cik vērtīgas tās būtu, bieži vien ir grūti atrast idejas kā tās gardi pagatavot. Šie salāti ir svaigi, viegli, taču tajā pašā laikā sātīgi un vērtīgi veselībai. Svarīgākais šajos salātos ir mērce! Ir vērts piefiksēt arī šo salātu mērces recepti, jo ticu, ka noderēs pie jebkuriem citiem salātiem!

 

Receptes sastāvdaļas:

Divām porcijām nepieciešams:

  • 300 g cāļa aknas
  • sāls, pipari
  • sakapāts, viens neliels šalotes sīpols
  • provansas salātu maisījums un rukola (50/50)
  • ķiršu tomātiņi
  • vārītas bietes
  • šampinjoni

 

Salātu mērcei:

  • trīs ēdamkarotes laba olīveļļa
  • 1.5 ēdamkarotes dižonas sinepes
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķis
  • puse no izspiesta citrona
  • 1 ēdamkarote medus
  • svaigi sakapātas dilles
  • viena izspiesta ķiploka daiviņa

 

Pagatavošanas gaita:

Vispirms apcep sīpolu, tad pievieno akniņas, sāli, piparus un cep kamēr akniņas gatavas. Atsevišķā pannā sacep šampinjonus. Paralēli sagatavo mērci. Sagriež tomātus un bietes. Kad akniņas gatavas, tās izkārto pa virsu salātiem un pārlej ar mērci. Lai labi garšo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saņem paziņojumus par jaunām un gardām receptēm!

Pievienojies abonentiem!

Pievienojoties abonentiem, jūs piekrītat healthyliving.lv privātuma politikai

Birkas:
Dalies ar šo rakstu: