Tomātu zupa meksikāņu gaumē

Dažas zupas ir tik garšīgas, ka gribās tās pagatavot vēl un vēl. Man tā ir ar divām zupām- vistas nūdeļu zupu un šo! Mani vienmēr ir aizrāvusi meksikāņu virtuve, dažādie ēdieni, piesātinātās garšas, tāpēc nolēmu “uzfrišināt” savu ierasto tomātu zupas recepti ar kādām meksikāņu virtuves vēsmām. Šo zupu var padarīt pikantu un tāpat arī baudīt to maigāku. Izvēle tavā ziņā!

Receptes sastāvdaļas:

  • 500 ml vistas buljons ( savu vistas buljonu vāru liekot klāt dažādus garšaugus, burkānu, seleriju, sīpolu, arī citronu)
  • tējkarote paprikas pulvera
  • tējkarote ķiploku pulveris
  • viena lauru lapa
  • 90 g pupiņas
  • 40g konservēta kukurūza
  • viena, nelielos gabaliņos sagriezta zaļā paprika
  • 1 bundžiņa konservētu tomātu gabaliņos, savā sulā
  • tējkarote tobasco mērces

pasniegšanai- avokado, rīvēts siers, kukurūzas tortilja

Pagatavošanas gaita:

Vispirms uzvāra vistas buljonu, ja tas jau nav iepriekš pagatavots. Buljonu vārot es parasti lieku klāt burkānu, seleriju, sīpolu, pētersīļus, vienu lauru lapu, mazliet paprikas un ķiploku. Kad buljons ir uzvārīts, tam pievieno tomātu gabaliņus, papriku, kukurūzu un pupiņas. Visu vāra aptuveni 30min zem vāka. Ja vēlies zupu pikantāku, pievieno tējkaroti tobasco mērces. Zupu pasniedz ar avokado, rīvētu sieru un sagrieztu gabaliņu kukurūzas tortiljas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saņem paziņojumus par jaunām un gardām receptēm!

Pievienojies abonentiem!

Pievienojoties abonentiem, jūs piekrītat healthyliving.lv privātuma politikai

Birkas:
Dalies ar šo rakstu: